Оглянули матеріально-технічне забезпечення центральної районної лікарні

05.12.2018

Розглядаючи підсумки річної роботи приємно споглядати на діяльність яка приносить якісні та довготривалі плоди. В цьому році районна рада всебічно розвивала та підтримувала медичну галузь. Крім того, чималий внесок в підтримку медицини вносить голова Харківської ОДА Світлична Юлія Олександрівна. З районного бюджету за 2018 рік виділили та реалізували рекордну суму за останні роки – майже 7 млн.грн. Це свідчить про ефективну, налагоджену та згуртовану роботу керівництва району.

05 грудня за участю голови районної ради Сергія Панова, начальника управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Богдана Федака, керівника Ради молодих вчених МОЗ України, радника голови ХОДА Наталії Куфтеріної, голови райдержадміністрації Володимира Шарова, головного лікаря КУОЗ Богодухівської центральної лікарні Миколи Грищенка – відбулася виробнича нарада на якій обговорювалися головні питання, стосовно розвитку та потреб медицини в Богодухівському районі.

Богдан Федак досить детально описав стан справ в  медичній галузі і в Богодухівському районі, і в цілому в області. Розповів яких саме змін необхідно чекати в медичній реформі, обговорювалися питання рентабельності утримання лікарень, розвиток первинної, вторинної та третинної медицини, також наголосив на тому, що в порівнянні з іншими лікарнями в області – Богодухівська районна лікарня тримає високі позиції. Крім того зауважив, що на 2019 рік уже розглядаються програми по забезпеченню медичним обладнанням, транспортом та іншими необхідними матеріалами медичних закладів Харківської області в тому числі і заклади нашого району.

Сергій Панов висловив слова вдячності лікарям за їхню плідну, професіональну працю та признання за підтримку керівництва Харківської обласної державної адміністрації. Кім того коротко описав позитивні зміни, які відбулися після децентралізації, і наголосив на важливості збереження нашого району як єдиної громади, бо саме це дає і дасть подальшу змогу розвивати та задовольняти соціальні та економічні питання Богодухівщини. Для того щоб і далі розвивати нашу медицину необхідно бути сильними конкурентами з іншими громадами, з районного бюджету вкладати кошти в медицину та робити кращими умови та оснащення закладів здоров’я.

Перед початком виробничої наради відбувся огляд уже закінчених  ремонтних робіт денного стаціонару, закупленої техніки яка вже використовується в лабораторіях, обладнання в родильному та хірургічному відділенні та проведення робіт на першому поверсі приймального відділення КУОЗ Богодухівської центральної районної лікарні, які проводяться за рахунок Німецького фонду GIZ. Також за сприяння голови Харківської ОДА Світличної Юлії Олександрівні в КУОЗ Богодухівській ЦРЛ відбулася повна замінна віконних блоків на нові, сучасні енергозберігаючі.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.