Обговорили проблеми чорнобильців

14.12.2017

У рамках відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 14 грудня відбулася зустріч керівництва районної державної адміністрації з представниками громадських організацій «Союз Чорнобиль Богодухівщини», «Ветерани війни-інваліди Чорнобиля» та ліквідаторами.

Свої нагальні проблеми та потреби ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС могли обговорити з керівництвом району та міста, представниками охорони здоров’я, сфери соціального обслуговування.

Як акцентував керівник громадської організації «Ветерани війни-інваліди Чорнобиля» Павло Солошенко, питання, які турбують чорнобильців, обговорювалися 12 грудня під час зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм. А це - підвищення пенсій чорнобильцям, спрощення процедури підтвердження факту втрати чоловіка через певні обставини для вдів, надання медичних послуг вісімнадцятирічним дітям чорнобильців. До районної ради чорнобильці звернулися з проханням передбачити кошти на харчування ліквідаторів при формуванні районного бюджету на 2018 рік. А тому ініціативною групою у складі представників управління соціального захисту населення районної державної адміністрації та громадських організацій чорнобильців буде здійснено об’їзд місцевих рад, де і опрацьовано дане питання. Богодухівський міський голова Микола Голуб запросив ініціативну групу взяти участь у засіданні сесії міської ради, яке відбудеться 15 грудня, і теж при розподілі бюджету на 2018 рік обговорити питання виділення коштів для їх потреб.

Болючих питань у чорнобильців багато, які, на жаль, на районному рівні вирішити не можливо.

По закінченню зустрічі керівники району зауважили, що влада постійно відкрита для співпраці з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і робитиме все від неї залежне задля покращення їх життєвого рівня.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.