Міжнародний день пам’яті Чорнобиля. Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф (Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу)

26.04.2024

Чорнобиль - це не лише велика трагедія всього людства, а й символ безмежної мужності ліквідаторів, які ризикуючи своїм життям та здоров’ям, захистили людство від невидимого страшного ворога.

Минуло 38 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

Відлуння біди небезпечної ядерної стихії та її наслідки досі відчувають на собі нинішні і відчують майбутні покоління. Тож ми маємо робити все, аби подібне ніколи не повторилося.

Сьогодні, висловлюю щирі слова подяки  та засвідчую свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Ціною власного життя та здоров'я, без вагань та роздумів, Ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу!

Щиросердно дякую тим чорнобильцям, які поруч з нами! День вшанування вашого подвигу – це ще одна нагода низько вклонитися усім ліквідаторам страшної трагедії, усім, хто ціною власного життя подарував нам сьогоднішній день.

Хай завжди поруч з вами буде людська подяка і шана за ваші добрі справи! Зичу учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, постраждалим від її наслідків та їх родинам злагоди й щастя, міцного здоров’я та успіхів, сімейного затишку, благополуччя та довгих років життя! Миру і Перемоги!

Голова Богодухівської районної ради

Юрій ЯЦИНА