Мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку жертвам голодомору у Валківській територіальній громаді

27.11.2021

Голова Богодухівської районної ради Юрій ЯЦИНА разом з міським головою Валерієм СКРИПНІЧЕНКОМ, депутатом Харківської обласної ради Оленою ОНАЦЬКОЮ, посадовцями міськради, керівниками громадських організацій, мешканцями територіальної громади вшанували пам’ять жертв голодоморів біля пам’ятного знаку у місті Валки.

Присутні схилили голови у хвилині мовчання як данину тим, хто навічно відійшов від нас у 1932-1933 роках та поклали квіти, житні колоски та хліб до пам’ятного знаку жертвам голодомору.

«Сьогодні ми у жалобі схиляємо голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років. Цими скорботними днями згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу. Голодомор став національною трагедією й окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно убієнних наших братів та сестер», - зі словами скорботи звернувся Юрій ЯЦИНА до присутніх.