Масляна в Максимівці!

11.03.2019

Українці люблять святкувати гучно, смачно, так, щоб запам’яталося на довго. Ось і в Максимівці 10 березня в останній день Масляної мешканці влаштували свято на якому виступали таланти селища, влаштували цікаві змагання та ласували смачними млинцями.

Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Цей смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. Сьогодні Масляна є одним з церковних свят і називається ще Мясопустним або Сирним тижнем.

Тому кожна сім’я готує смачні млинці, сирники та інші страви які символізують Масляну.

На святі були присутні голова районної ради Сергій Панов, максимівський сільський голова Володимир Бобрик, підприємець який бере активну участь у розбудові селища Петро Бабенко та депутат районної ради Олександр Скорик.

Запрошені гості привітали мешканців та подякували за чудовий концерт, Сергій Панов зазначив, що максимівці дуже трудолюбиві та дружні, завжди клопочуться за покращення життя. На 2019 рік з районного бюджету обов’язково буде профінансовано закупівлю нових меблів для сільського клубу, буде проведена заміна водогону та співпрацюючи з обласною радою прокладена хоча б одна вулиця.

За рахунок проведеної реформи децентралізації міста, селища та села мають змогу розвиватися та робити комфортним своє життя. Саме крокуючи в цьому напрямку ми – українці – прокладаємо дорогу в нове майбутнє!