Комунальну установу Богодухівської районної ради центральну районну лікарню забезпечено сучасною неінвазивною вентиляційною системою

23.01.2018

22 січня голова районної ради Сергій Панов, голова районної державної адміністрації Володимир Шаров та депутат Харківської обласної ради Ольга Львова передали акушерському гінекологічному відділенню КУОЗ Богодухівській центральній районній лікарні сучасний, високотехнологічний апарат неінвазивної штучної вентиляції легень для новонароджених Mindray SV300.

Апарат неінвазивної штучної вентиляції легень реалізує новий метод проведення респіраторної підтримки без використання інтубаційної трубки. Апарат створює потік повітря в легені, завдяки чому незрілі легені новонародженого розкриваються і дитина отримує достатню кількість повітря для дихання. В разі, коли дитина неспроможна дихати самостійно, апарат через маску або канюлю примусово нагнітає повітря до легень. Спеціальна система слідкує за наявністю або відсутністю самостійних спроб дихання і може автоматично переходити від простої підтримки потоком до повноцінного апаратного дихання в залежності від стану дитини, або тільки допомагати дитині робити вдихи. Це особливо важливо при виходжуванні глибоконедоношених новонароджених.

Придбаний апарат з повним набором режимів штучної вентиляції легень, розширеним контролем життєво важливих функцій пацієнта, вбудованою турбіною та можливістю використання при транспортуванні пацієнта. Особливістю його є те, що він відноситься до універсальних моделей апаратів штучної вентиляції легень, так як дозволяє працювати з різними віковими групами пацієнтів: не тільки з новонародженими, але також з дорослими, у яких спостерігається порушення дихання різного ступеня тяжкості та проводити наркоз породіллям.

Придбання цього апарату вартістю 620 тис.грн. стало можливим завдяки співробітництва сільських, селищних, міської, районної рад. Участь в проекті взяли: Богодухівська районна рада – 370 тис.грн., Богодухівська міська рада -106,5 тис.грн., Вікторівська сільська рада – 4,3 тис.грн., Вінницько-Іванівська сільська рада – 4 тис.грн., Губарівська сільська рада – 12,7 тис.грн., Забродівська сільська рада – 11 тис.грн., Зарябинська сільська рада – 4,9 тис.грн., Івано-Шийчинська сільська рада – 9,6 тис.грн., Кленівська сільська рада – 13,9 тис.грн., Куп’єваська сільська рада – 2,2 тис.грн., Олександрівська сільська рада – 3,6 тис.грн., Петропавлівська сільська рада – 6,1 тис.грн., Полковомикитівська сільська рада - 10 тис.грн., Сазоно-Баланівська сільська рада – 10,2 тис.грн., Сіннянська сільська рада – 6,7 тис.грн., Степнянська сільська рада – 3,9 тис.грн., Сухининська сільська рада – 7,2 тис.грн., Улянівська сільська рада - 9 тис.грн., Хрущово-Микитівська сільська рада – 5,1 тис.грн., Шарівська селищна рада – 19,1 тис.грн.

Адміністрація КУОЗ Богодухівської ЦРЛ, медичний персонал висловили вдячність гостям та всім тим хто був небайдужим в придбанні цього необхідного акушерському гінекологічному відділенню апарату.

Робота зі зміцнення матеріально-технічної бази КУОЗ Богодухівська ЦРЛ, поліпшення якості та створення незалежних сучасних умов для забезпечення якісного, повноцінного та ефективного надання медичної допомоги населенню  на цьому не закінчується. В цьому році планується продовжити співпрацю між місцевими радами та придбати інкубатор неонатальний YXK-2000G та відкриту реанімаційну систему FXQ4B для новонароджених дітей, що дозволить ефективніше боротися за життя кожного малюка.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.