ХТО МОЖЕ ОТРИМАТИ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ НА ДРОВА ТА ВУГІЛЛЯ

30.11.2023

В Україні кожна родина, яка обігріває в зимовий період своє житло дровами чи вугіллям, може отримати допомогу на придбання твердого пічного палива.

07 листопада 2023 рок Кабінет Міністрів України виніс Постанову «Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023—2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива».

Постановою Кабміну передбачено, що нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 збільшаться в середньому в 4 рази і становитимуть:

▪️для надання пільг: на вугілля – 1,87 т; на дрова – 6,22 т;

▪️надання субсидії: на вугілля – 2,23 т; на дрова – 7,41 т.

Хто може отримати гроші на дрова?

Отримати гроші на дрова у 2023 році можуть українці, які опалюють власне житло за допомогою цього виду палива. Допомога на твердий вид палива надається лише один раз на рік.

Який розмір допомоги?

Розмір субсидії на придбання твердого пічного палива, розраховується індивідуально для кожного домогосподарства, і залежить від доходів родини: чим менші доходи, тим більшу частину витрат на паливо вам оплатять. Особлива увага та підтримка надається вразливій категорії населення. Максимальний розмір фінансової допомоги складає 16 234 грн на рік.

Як отримати гроші на дрова?

Субсидія на дрова оформляється так само, як і житлова. Для її отримання необхідно:

▪️звернутися в місцевий орган соціального захисту;

▪️подати заяву на отримання субсидії на дрова;

▪️надати декларацію про доходи за минулий рік.

ВАЖЛИВО! Якщо вашій родині вже призначено житлово-комунальну пільгу або субсидію на придбання твердого пічного палива – вам перерахують її розмір автоматично.

У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті звертайтеся до бюро правової допомоги Богодухівського місцевого центру, які знаходяться за адресами:

•  м. Богодухів, вул. Покровська, 5;

•  м. Валки, вул. Харківська, 2;

•  смт. Коломак, пров. Свободи, 2а;

•  смт. Краснокутск, вул. Миру, 138.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-realizatsiiu-protiahom-opaliuvalnoho-sezonu-20232024-rokiv-eksperymentalnoho-proektu-shchodo-t71123