Харківщина отримала 183 млн грн на ремонт доріг місцевого значення

11.06.2021

Кошти державної субвенції залишаються нерозподіленими в обласному бюджеті до погодження переліку об’єктів з Державним агентством автомобільних доріг України. Відповідні зміни до головного фінансового документу регіону депутати затвердили під час пленарного засідання V сесії VIII скликання.

«Кошти пропонується спрямувати на завершення робіт по тим об’єктам, які були розпочаті цього року. В першу чергу - ремонт доріг до об’єктів соціальної інфраструктури - приймальних відділень та амбулаторій. Після завершення тендерних процедур будуть розпочаті активні роботи», - сказав голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.

Він також нагадав, що цього року на ремонт доріг місцевого значення заплановано витратити 1 млрд грн і провести роботи на 13 автошляхах і 4 мостах, які перебували в аварійному стані.

Так, за словами директора ДП «Дороги Харківщини» Ігоря Турченко, у повному обсязі виконані роботи на 4 об’єктах: на автодорогах Дергачі - П’ятихатки, Богодухів – Валки - Нова Водолага, Зміїв - Таранівка та Нова Іванівка - Орілька на Чернявщину.

«На 8 об’єктах, враховуючи погодні умови, триває активна робота. Це такі автомобільні дороги як Харків – Липці - Борисівка, під’їзд до населеного пункту Березівка, під’їзд до населеного пункту Елітне, Сковородинівка – Гуринівка - Вільшанське, Вовчанськ - Землянки та Богодухів – Павлівка – Гути», - повідомив Ігор Турченко.

У цілому загальна запланована протяжність ділянок ремонту автодоріг складає 51 км.

Джерело: Харківська обласна рада