Громадське слухання пройшло успішно

06.11.2018

06 листопада в приміщенні Богодухівського районного будинку культури відбулося громадське слухання з питання щодо будівництва та початку роботи Комплексу з управління комунальними відходами КП «Господар» Богодухівської районної ради.

Головуючий слухання Варвянський Вадим Юрійович – начальник відділу оцінки впливу на довкілля, моніторингу та зв’язків з громадськістю управління раціонального використання природних ресурсів та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА.

Головним питанням було побудова системи за сучасними стандартами з великою функціональністю переробки сміття та початку роботи комплексу КП «Господар» в м. Богодухові.

На слуханні виступили: заступник директора КП «Господар» Заполочний Дмитро Павлович. В доповіді детально було викладено систему роботи підприємства, його користь навколишньому середовищі та методи переробки твердих побутових відходів шляхом біоремедіації та компостування.

Горпенко Дмитро Вікторович – заступник директора ТОВ СП «ЕКОВТОР» розповів про будівництво та проектування комплексу, яке здійснювалося за сучасних європейських стандартів, були застосовані принципи мінімізації відходів що підлягають депонуванню захоронень та мінімізації негативного впливу на навколишнє середовище. Комплекс оснащений всім необхідним обладнанням для сортування змішаних відходів та їх переробки з можливістю подальшого використання.

Також на громадському слуханні виступив Ворвуль Володимир Володимирович – заступник Богодухівського міського голови висловивши підтримку щодо розвитку та запуску в активну роботу даного комплексу.

Питання екології завжди актуальне та повинно займати перші позиції для розгляду, бо це перш за все здоров’я нації. В м. Богодухові – перший комплекс в Україні побудований за європейськими технологіями переробки твердих відходів. Це крок до активного розвитку та покращення екологічної ситуації. З органічних відходів планується виробляти добрива. Тобто після сортування органічні залишки обробляються спеціальними бактеріями методом біоремідіації, що значно зменшує їх обсяг. Що стосується неорганічних відходів, то вони також будуть відсортовуватися і перероблятися, а ті які не підлягають переробці будуть захоронені.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.