ГЕРОЯМ СЛАВА!

29.01.2019

День Героїв Крут – історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ, який став невід’ємною складовою генетичної пам’яті усіх тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої держави.

29 січня 1918 року відбулася подія, яка стала одночасно трагічною та героїчною сторінкою в історії Української революції 1917 – 1921 років. На залізничній станції Крути 300 чоловік вояків-студентів прийняли нерівний бій за підступи до Києва, вони опинилися у центрі бою без належної підтримки, але не відступили.

У полон було захоплено та розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя юні герої зупинили наступ на два дні. Цей подвиг став легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за свободу та незалежність українського народу, взірцем палкої любові та відданості Батьківщині.

Сьогодні, 29 січні 2019 року, працівники установ, організацій, підприємств, учні старших класів та учні аграрного ліцею вшанували пам’ять юнаків, які загинули, захищаючи свою державу. Відвага та самопожертва кількох сотен військових курсантів, студентів, гімназистів стали справжнім прикладом для наступних поколінь борців за незалежність.

Пом’янімо ж їх звитягу та безстрашність, віддану за незалежність України!

Пам’ятаймо наших героїв!
Слава Україні!