Ділилися досвідом роботи в сфері соціального захисту чорнобильців

03.08.2018

З метою обміну досвідом щодо державно-громадського співробітництва райдержадміністрації, районної, міської рад та громадських чорнобильських організацій 02 липня був проведений виїзний семінар на тему «Чужої біди не буває», присвячений 30-річчю запровадження міжнародного громадського чорнобильського руху за участю представників районних державних адміністрацій та голів громадських чорнобильських організацій міста Харкова та Харківської області.

З доповіддю щодо результатів співпраці керівництва районної ради, районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування та районних громадських чорнобильських організацій «Союз Чорнобиль Богодухівщини» та «Ветерани війни-інваліди Чорнобиля» виступила начальник управління соціального захисту населення РДА Наталія Жижирій. Брали участь в обговоренні голова Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об`єднання ветеранів Чорнобиля» Володимир Проскурін, голова громадської чорнобильської організації «Союз Чорнобиль Богодухівщини» Валерій Деркач та голова громадської чорнобильської організації «Ветерани війни-інваліди Чорнобиля» Павло Солошенко.

Зокрема, за словами начальника управління соціального захисту населення Богодухівської РДА Наталі Жижирій, у районі вперше в Україні коштом місцевого бюджету ввели додаткову пільгу – компенсацію вартості продуктів харчування за фізіологічними нормами - громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, котрі віднесені до 1 та 2 категорії.

«Ліквідаторам з державного бюджету така компенсація виплачується в сумі 393 грн – 1 категорії та 196 грн - 2. Таку ж суму вони отримують з місцевого бюджету», - розповіла Наталя Жижирій.

За її даними, на даний час у районі проживає 190 ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, 119 переселенців, які мають статус чорнобильця, 32 удови та 75 дітей з відповідним статусом.

«Учасники семінару можуть перейняти й досвід наших громадських організацій із залучення грантів. За грантові кошти було відремонтовано приміщення організації та встановлено пам’ятний знак чорнобильцям», - додала начальник управління соціального захисту населення Богодухівської РДА.

Наталя Жижирій також зазначила, що з районного бюджету перевізникам було виділено 100 тис.грн на компенсацію проїзду пільговиків, таку ж суму виділила міська рада. Крім того, в центральній районній лікарні Богодухова вже рік працює палата для чорнобильців. На лікування та перебування тут хворих з обласного бюджету передбачені кошти - 1250 грн на особу. Тут вже оздоровлено 8 ліквідаторів.

Після закінчення виїзного семінару відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля».

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.