День вшанування воїнів-інтернаціоналістів

15.02.2019

15 лютого Україна святкує визначну дату – 30 річницю виводу військ з Афганістану та вшановує учасників бойових дій на території інших держав.

Щорічно ми віддаємо шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій у Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.

Сьогодні, в Богодухівському центрі дитячої та юнацької творчості і Богодухівщина традиційно вшановувала своїх земляків, учасників подій в Афганістані та ветеранів локальних війн на території інших держав.

З особливою шаною і словами подяки до присутніх звернулися: голова районної ради Сергій Панов, голова районної державної адміністрації Володимир Шаров, депутат Харківської обласної ради Ольга Львова, меценат, голова районної організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність», депутат районної ради Олександр Скорик, міський голова Микола Голуб, помічник депутата Харківської обласної ради Миколи Пушкаря Наталія Олексенко, голова районної громадської організації ветеранів локальних війн, полковник у відставці Віктор Літошко.

«Схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради миру. Ми завжди будемо пам’ятати всіх, хто не повернувся з поля брані. Спасибі Вам, шановні учасники бойових дій, за мужність і героїзм. Усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, бажаємо міцного здоров’я, довгих років життя, родинного затишку, щастя і миру», - в своїй промові сказав Сергій Панов.

За ініціативи Української спілки ветеранів Афганістану пам’ятну медаль «Честь. Мужність. Пам’ять» до 30-ої річниці виводу військ з Афганістану керівники району вручили медалі учасникам цих подій.

По завершенню відбулась концертна програма та патріотичною ходою і покладанням квітів до пам’ятників на Меморіальному комплексу загиблим воїнам – афганцям учасники вшанували ветеранів локальних війн.