День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14.12.2023

Шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС!

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Адже ці наслідки мали величезні масштаби: кілометри ураженої території, десятки тисяч людей, яким довелося залишити рідні домівки. Порятунком для всіх є подвиг ліквідаторів, які з перших хвилин аварії стали на боротьбу з невидимим ворогом, захистивши світ від смертельної небезпеки.

Відлуння біди небезпечної аварії ЧАЕС та її наслідки досі відчувають на собі нинішні і відчують майбутні покоління. Тож ми маємо робити все, аби подібне ніколи не повторилося.

Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність у тих екстремальних обставинах.

Низький уклін за  вашу мужність і подвиг та глибока вдячність всім учасникам ліквідації. Тим, хто ціною власного здоров’я і життя зупинив стихію некерованої ядерної реакції за ради спасіння нашої країни від страшної техногенної аварії, вічна пам'ять і спокій справжнім героям!

Слава та честь живим очевидцям цієї непоправної катастрофи.

Нехай Господь пошле вам міцного здоров’я, благополуччя і достатку в родинах. Мирного неба над головою та довгих і щасливих років життя.

Хай залишиться в минулому і ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

Голова районної ради

Юрій ЯЦИНА