День Соборності України

22.01.2024

Дорогі жителі Богодухівського району!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме цього дня 105 років тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

На сьогодні, Соборність, для нас українців, це не лише символічна пам'ять про об’єднання УНР та ЗУНР, а потужний механізм у щоденному протистоянні російському злу, яке хоче знищити український народ, як націю.

Наша країна переживає складні часи. Українські військові вкотре захищають державні кордони від зовнішнього агресора, відстоюють соборність та самостійність України.

Війна змусила нас по-новому сприймати поняття Соборності.

Ми згуртувалися заради майбутнього. Тому кожен із нас на своєму фронті, починаючи з дітей, доводить, що російському агресору не вдасться здолати наше прагнення до волі. Під час війни ми засвоїли найцінніший урок, що в єдності – сила, в розділені – поразка, тому весь український народ ще міцніше об’єднався у боротьбі за нашу суверенність.

Переконаний, що цілісність нашої рідної країни, скріпленої кров’ю мільйонів незламних Борців, буде цілком відновлена й Україна звільнить усі території, захоплені ворогом.

Низький уклін всім, хто у скрутні для нашої країни часи постав на захист територіальної цілісності та національних інтересів.

 

У такий історичний день нашої єдності, від щирого сердця бажаю кожному з вас, миру, міцного здоров’я, щастя, добра, злагоди,

перемоги та якнайшвидшого повернення кожного українського сина і доньки, наших Героїв, до своїх родин.

Вічна та світла пам’ять загиблим! Честь і слава живим Героям!

З Днем Соборності! Разом до Перемоги! Слава Героям! Слава Україні!

Голова районної ради

Юрій ЯЦИНА