День пам’яті жертв голодомору

22.11.2018

Цей день щорічно відзначається в Україні у четверту суботу листопада. У цьому році 85-та річниця Голодомора 1932-1933 рр. У цей період в результаті штучного голоду загинуло більше 7 мільйонів українців. Траурний день супроводжується заходами, спрямованими на висвіслення події і прояви національної скорботи, шанування пам’яті жертв.

22 листопада в приміщенні районної ради відбулася конференція до дня вшанування жертв голодомору. З проникливими та  чутливими промовами до аудиторії виступили: вчитель історії Гутянського навчально-виховного комплексу, методист – Клочко Галина Максимівна, учениця 11-б класу КЗ «Богодухівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2» - Євгенія Іванова, завідувач Полково-Микитівської сільської бібліотеки-філії Колмикова Марина Анатоліївна, завідувач Шарівської селищної бібліотеки-філії – Коломієць Олена Сергіївна та директор районного краєзнавчого музею – Козловський Ярослав Володимирович.

В кожному слові відчувалася туга, біль, переживання і страх, бо на цю тему не можливо говорити з іншими емоціями. Страшні муки які пережив наш народ назавжди поклало відбиток в нашій історії.

Пам’ятаймо ціну нашої незалежності і цінімо свободу яку наші пращури здобули ціною свого життя. Україна не зламна та сильна, і нація непоборна.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.