ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

20.02.2024

20 лютого в Україні на державному рівні відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності.

Саме в цей день 10 років тому на Майдані загинуло найбільше активістів Революції Гідності. Понад сотня людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень.

В цей день керівники району та міста, представники організацій, підприємств, установ та громадськість зібрались на Алеї Слави, перед обличчям загиблих земляків - героїв України, щоб покласти квіти та вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв Небесної Сотні, всіх мужніх захисників України.

Вже сьогодні ми із жалем констатуємо, що боротьба на Майдані стала лише початком людських втрат. Багато наших мужніх співвітчизників вирушили на схід України, аби захистити Батьківщину від зовнішнього ворога. Ми віримо, що перемога буде за нами, бо ми боронимо свою землю, рідну країну.

Революція Гідності змінила не тільки країну. Вона змінила кожного з нас. Ми навчилися брати на себе відповідальність та бути небайдужими. В державі народилася нація, яка не дасть розділити свою землю і стоятиме за Україну до останнього.

Герої, які полягли за ідею вільного та гідного життя назавжди залишаться історією зміцнення української державності та патріотизму.

Вклонімося кожному, хто виступив проти авторитарного режиму, і всім тим, хто зараз захищає нас від російської агресії!

Вічна і світла пам’ять Патріотам, Героям Небесної Сотні, що загинули в боротьбі за нашу свободу.

Слава Україні! Героям Слава! Слава Небесній Сотні!