День пам’яті Героїв Крут!

29.01.2020

Багато знакових подій пережив український народ за всю історію свого існування. На жаль, ледь не кожна сторінка нашої історії омита кров’ю героїв. Однією з таких трагічних і водночас героїчних дат є 29 січня, коли вся Україна вшановує пам’ять Героїв Крут. Київські студенти та гімназисти, ціною власного життя, призупинили наступ російсько-більшовицьких військ на столицю України, що дало змогу уряду Української Народної Республіки добитися міжнародного визнання України на мирних переговорах у Бресті.

Через ціле століття нескорений дух, патріотизм і любов до України передались сучасним захисникам рідної землі, які проявляють неабияку мужність, відвагу, героїзм, жертовність та демонструючи незламність духу, виборюють майбутнє, про яке мріяли покоління українських патріотів.

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну.

Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, вони живуть у тих, хто продовжує їх справу, вони живуть доти, поки жива їхня слава.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

З повагою.
Заступник голови районної ради                                                                    Роман Ярошенко