День Героїв Небесної Сотні

20.02.2021

20 лютого, щорічно, ми згадуємо про трагічні події сучасності, події, які призвели до величезної втрати людського життя.

День Героїв Небесної Сотні – це знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Приємно усвідомлювати, що ми живемо в час Героїв, і ці Герої знаходяться серед нас. Саме ці люди сьогодні творять історію Української держави.

Перед світлою пам’яттю молодого українського життя – незламних борців за вільну і соборну Україну, перед обличчям небезпеки ми чітко бачимо, хто є хто, перевіряємо і переоцінюємо своїх друзів і ворогів.

Відчуваючи труднощі, кризи та невдачі ми все змінюємо сьогодення, виборюючи право жити в європейській, сучасній родині на рівні з іншими європейськими народами.

Спільно будуючи нову Україну, за яку не буде соромно, ми повинні пам’ятати, що наша сила - у вірі і єдності! Кожен з нас має змінитися: змінюючи себе, ми змінюємо Україну.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо Герої не вмирають!

Вшановуймо пам’ять тих Героїв, які віддали своє життя за перемогу добра над злом, правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу. І нехай у всіх добрих справах допоможе нам Бог.

Слава Україні! Героям Слава! Слава Небесній Сотні!

Голова районної ради                                                                                Юрій ЯЦИНА