Частину об’єктів Шарівського палацу відреставрують вже цього року

14.06.2018

14 червня голова районної ради Сергій Панов взяв участь в робочій нарада під головуванням голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, яка відбулась на базі палацо-парково комплексу «Садиба» в смт.Шарівка.

В ході наради було проінформовано, що на пленарному засіданні XVI сесії Харківської обласної ради прийнята Програма збереження архітектурної спадщини області на 2018-2023 роки в якій включено заходи із відновлення Шарівського замку.

Із обласного бюджету виділено кошти для розробки всієї необхідної документації. Також коштом обласного бюджету будуть проведені й першочергові відновлювальні роботи з ремонту покрівлі та інженерних мереж палацу.

Крім того, під час наради зазначено, що до відновлення комплексу в Шарівці також долучаться спонсори та громадські організації-партнери зокрема компанія BASF. Керівник з продажів компанії BASF в Україні повідомив, що з кожного проданого літра засобу захисту соняшника «Архітект» компанія перераховуватиме 25 грн на реставрацію об’єктів вхідної групи комплексу – парадного входу, зубчастих воріт, сторожового дому, а також проведе ремонтні роботи в оранжерейному комплексі. Реставрації об’єктів здійснюватимуться у партнерстві з проектами «Знайдено в Україні» та «12 вартових».

В матеріалі використано фото ХОДА.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.