Богодухівська районна рада вітає жителів з Днем міста Богодухова!

06.08.2018

Завжди напередодні свята – Дня міста Богодухова жителі міста дізнаються з якими здобутками зустрічає місто свій день народження, які проблеми вирішує, які плани будує на майбутнє. Адже для всіх мешканців району важливо, щоб місто наше було красивим, впорядкованим, чистим, з гарними дорогами, облаштованою для гідного життя територією, сучасними закладами освіти, медицини, культури. Богодухівська районна рада вносить свою частку у розвиток міста, а саме розвиток комунальних закладів (підприємств), які працюють на території міста і знаходяться у власності Богодухівської районної ради.

До зони відповідальності Богодухівської районної ради на території міста відносяться комунальні заклади освіти: Богодухівська гімназія №1, Богодухівська загальноосвітня школа №2 та Богодухівський ліцей №3. Загальна кількість дітей, які навчаються у міських школах складає більше 1800 (загалом по району кількість учнів - 3200).

Далі я наведу комунальні заклади Богодухівської районної ради, які знаходяться та працюють на території міста, а також заходи, які відбулися, або виконуються в цих закладах.

КЗ «Богодухівська гімназія №1» Богодухівської районної ради за останні роки отримала значні інвестиції у поліпшення матеріально-технічної бази, а саме:

- за рахунок німецького фонду GIZ був проведений капітальний ремонт покрівлі, встановлені нові енергозберігаючі вікна, заплановане у цьому році виконати капітальний ремонт спортивної зали;

- за рахунок коштів районного та обласного бюджетів придбаний сучасний шкільний автобус Isuzu, реалізовані міні-проекти щодо оновлення обладнання та ремонт приміщень кухні та їдальні, ремонту першого поверху, придбання комп’ютерного класу та ноутбуків та інше;

- у 2018 році за рахунок районного бюджету реалізуються такі заходи: придбання кабінету хімії (вартість 310 тис. грн.), придбання інтерактивного мультимедійного комплексу (інтерактивна дошка + проектор вартістю 41 тис.грн.), виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт внутрішньої електричної мережі;

КЗ «Богодухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2» Богодухівської районної ради :

- за останні 2 роки за рахунок обласного та районного бюджетів був придбаний шкільний автобус, проведений капітальний ремонт покрівлі, замінені віконні блоки, придбані комп’ютерний клас, ноутбуки, телевізори, мультимедійне обладнання, парти, інтерактивні дошка, тематичні класи і багато іншого;

- на протязі 2018 року за рахунок районного бюджету реалізовано та планується втілити такі заходи: створення та оснащення ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами (410,8 тис.грн), оснащення медіатеки (196,0 тис.грн.), будівництво спортивного майданчика (1972,4 тис.грн.), проведення капітального ремонту системи вентиляції у будівлі початкової ланки (269,266 тис.грн.), виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт внутрішньої електричної мережі (59 тис.грн.) і багато іншого.

КЗ «Богодухівський ліцей №3» Богодухівської районної ради :

- за рахунок німецького фонду GIZ побудований міні футбольний спортивний майданчик;

- за рахунок коштів районного та обласного бюджетів придбаний шкільний автобус, реалізовані міні-проекти щодо ремонту санузлів на 1 поверсі, ремонту спортивних залів, замінені віконні блоки на металопластикові, виконаний капітальний ремонт та утеплення покрівлі, придбанні комп’ютерний класу та ноутбуки, спеціалізований тематичний кабінет та багато іншого;

Нещодавно в районі на базі приміщень Богодухівського ліцею №3 був відкритий та облаштований інклюзивно-ресурсний центр для роботи з «особливими» дітьми, які тепер зможуть отримувати освіту поряд з іншими учнями.

Так, Комунальній установі «Богодухівський інклюзивно-ресурсний центр» Богодухівської районної ради Харківської області в цьому році вже виділені кошти в сумі 1264,4 тис.грн., з них:

- 600,0 тис.грн. - на капітальний ремонт кімнат;

- 664,4 тис.грн. - на їх оснащення;

Культурними послугами жителів міста Богодухова забезпечує комунальний заклад «Районний будинок культури» Богодухівської районної ради. За останні роки за рахунок районного бюджету та субвенцій обласного бюджету були проведені капітальні ремонти актової зали, силової електромережі та освітлення, другого поверху будівлі, покрівлі, проводяться роботи по утепленню та реконструкції фасаду. Виділялися кошти на придбання обладнання, мікрофонів та концертних костюмів для аматорів народної творчості. Загальна сума інвестицій у поліпшення матеріально-технічної бази комунального підприємства «Районний будинок культури» за останні 2 роки складе більше 9 млн. гривень.

Забезпечує культурними послугами жителів міста і комунальний заклад Богодухівської районної ради «Богодухівська централізована бібліотечна система», яка постійно поповнює бібліотечний фонд новими виданнями, тримаючи руку на пульсі часу.

Комунальний заклад Богодухівської районної ради «Дитячо-юнацька спортивна школа» проводить активну роботу з молоддю, пропагує здоровий спосіб життя та сприяє розвитку спорту у місті. Нещодавно був проведений капітальний ремонт будівлі ДЮСШ, а саме: проведений капітальний ремонт покрівлі, встановлені нові енергозберігаючі вікна, сучасне освітлення, виконаний ремонт приміщень та значно оновлена матеріальна база. А також побудовано спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям. Загальний обсяг коштів, які були виділені на розбудову та поліпшення спортивної інфраструктури з районного бюджету у 2016-2017 роках склав 2,5 млн. гривень.

Також, у районному бюджеті на 2018 рік передбачені кошти в сумі 2 380,3 тис. гривень на розвиток галузі фізкультури і спорту в районі, з яких:

- 295,5 тис.грн. - на придбання спортивного та тренажерного обладнання і 140,2 тис. грн. для поточного ремонту дитячо-юнацької спортивної школи;

- 340,7 тис.грн. - на підготовку необхідної документації для будівництва спортивно-оздоровчого комплексу по вул. Молокова в м. Богодухові;

- 1400,0 тис.грн. - на капітальний ремонт футбольного поля, адміністративної будівлі та споруд (паркан, лави, рекламні плити) стадіону «Колос»;

Комунальний початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Богодухівська дитяча музична школа імені В.Т.Борисова» забезпечує дітям можливість розвивати свої творчі здібності, самовиражатися, відкриває таланти. У минулому році в рамках конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє», за співфінансування районного бюджету, була проведена заміна вікон на енергозберігаючі. Постійно оновлюється матеріальна база навчального закладу.

Сприяє культурному, мистецькому та інтелектуальному розвитку дітей і Комунальний заклад «Богодухівський центр дитячої та юнацької творчості» Богодухівської районної ради Харківської області. У минулому році районна рада забезпечила проведення ремонтів приміщень центру, також оновила матеріальну базу, а в рамках міні-проекту «Разом в майбутнє» був оновлений та утеплений фасад, встановлені енергозберігаючі вікна, що значно підвищило енергоефективність будівлі.

В цьому році Богодухівському центру дитячої та юнацької творчості Богодухівської районної ради Харківської області виділені з районного бюджету 980,8 тис.грн., з них:

- 425,4 тис.грн. - на капітальний ремонт спортивної зали та побутових приміщень, включаючи витрати на технічний та авторський нагляд;

- 69,8 тис.грн. - на проведення поточного ремонту системи електропостачання та освітлення спортивної зали;

- 149,3 тис.грн. - на поточний ремонт приміщення танцювальної зали;

- 60,0 тис.грн. - на придбання комплекту звукової апаратури;

- 129,0 тис.грн. - на придбання будівельних матеріалів для проведення поточних ремонтів;

- 147,3 тис.грн. - на поточний ремонт приміщення коридору, вестибюлю та вхідної групи;

В Україні зараз активно просувається медична реформа, тому розвиток та фінансування медичної галузі зараз у пріоритеті для районної ради та районної РДА. Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги Богодухівської районної ради» та Комунальний заклад охорони здоров’я «Богодухівська центральна районна лікарня» надають послуги населенню міста у галузі охорони здоров’я. У минулому році були розпочаті капітальні ремонти приміщень центральної районної лікарні та її поліклінічного відділення, замінені вікна на енергозберігаючі, проведений капітальний ремонт покрівлі поліклінічного відділення, закуплено нове діагностичне, комп’ютерне та лікувальне обладнання, постійно оновлюється їх матеріальна база.

Для покращення матеріально-технічної бази КУОЗ «Богодухівська центральна районна лікарня» в районному бюджеті передбачені кошти в сумі 4,9 млн. гривень, з них:

- 702,3 тис.грн. на придбання сучасного клініко-діагностичного обладнання в лабораторію;

- 150 тис.грн. на придбання м’якого інвентарю;

- 799,0 тис.грн. на придбання медичного обладнання;

- 400,0 тис.грн. на придбання інкубатора для новонароджених;

- 793,0 тис.грн. на придбання матеріалів та проведення поточного ремонту поліклінічного відділення та 367,77 тис.грн. на завершення капітального ремонту денного стаціонару в поліклінічному відділенні;

- 25,0 тис.грн. - матеріалів необхідних для проведення ремонту палат хірургічного та неврологічного відділень, в яких перебувають на лікуванні ветерани та учасники Другої світової війни, ліквідатори Чорнобильської аварії;

- 1319,1 тис.грн. - на придбання оснащення для кабінетів поліклінічного відділення;

- 490 тис.грн. на проведення капітального ремонту першому поверсі поліклінічного відділення та придбання меблів;

- 31,0 тис.грн. - для комп’ютерізації робочого місця відділу кадрів та пункту переливання донорської крові;

- 210,0 тис.грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації на встановлення 2-х пожежних гідрантів та насосів підвищувачів водяного тиску в будівлі стаціонару хірургічного комплексу, встановлення протипожежної системи та системи оповіщення і зв’язку в поліклінічному відділенні, капітального ремонту даху та утеплення фасаду хірургічного корпусу.

З метою створення умов для підтримання здоров’я і надання доступної та якісної первинної допомоги для КЗОЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Богодухівського району» передбачені кошти в районному бюджеті на 2018 рік в сумі 742,9 тис.грн., а саме:

- 590,0 тис.грн. на придбання автомобілю Renoult Daster;

- 280 тис.грн. закуплено комп’ютерну техніку та програмне забезпечення сімейних лікарів:

- 32,9 тис.грн. – на ремонт приміщення гаражу для забезпечення належного стану автомобілів, які обслуговують виклики сімейних лікарів до жителів району;

- 120,0 тис.грн. – обладнання кабінетів лікарів загальної практики сімейної медицини.

Комунальне підприємство «Богодухівське бюро технічної інвентаризації» надає населенню якісні послуги з технічної інвентаризації, державної реєстрації, обліку, а також виконання інших робіт. Для покращення матеріально-технічної бази районна рада забезпечила заклад новою комп’ютерною технікою, що значно покращило якість та швидкість надання послуг населенню.

Вже декілька років у місті працює комунальне підприємство «Господар» Богодухівської районної ради, яке надає певний перелік послуг населенню, це і забезпечення сортування та утилізації сміттєвих відходів, ремонт доріг, опалення будівель та ін. Районна рада вживає заходи щодо створення належної матеріальної бази комунального підприємства. Були виділені кошти на придбання сучасної комп’ютерної техніки, автобуса, екскаватора, пожежної машини, легкового автомобільного причепу, центробіжного насоса, системи відеоспостереження для Комплексу по переробці сміття та іншого обладнання.

Хоча автодороги, не належать до відповідальності Богодухівської районної ради, але депутати районної ради разом з Богодухівською РДА знайшли можливість і виділили з районного бюджету кошти на ремонт автодоріг, які проходять по території м. Богодухова в сумі 1580,4 тис.грн., з яких:

- 300,0 тис.грн. - на проведення поточного середнього ремонту автодороги Богодухів-Павлівка-Гути км 0+350 – км 4+500, а саме вул. Шевченка м. Богодухів;

- 600,0 тис.грн. - на експлуатаційне утримання (ямковий ремонт) автодоріг загального користування:

- Богодухів-Сінне (горою), а саме вул. Космічна м. Богодухів (100 тис.грн.);

- під’їзд до села Лозова, а саме вул. Дерегуса м. Богодухів (200 тис.грн.);

- Богодухів-Сінне-Братениця, а саме вул. Центральна м. Богодухів (300 тис.грн.);

Окремо хочу виділити, що Богодухівська районна рада та Богодухівська РДА опікуються розвитком мережі централізованого водовідведення в м. Богодухів (яка відноситься до відповідальності міської ради), і на ці цілі виділено з районного бюджету 680,4 тис. гривень - на розробку проектно-кошторисної документації.

У 2018 році з обласного бюджету наш район отримав суттєву підтримку на виконання програм соціально-економічного розвитку району, яка становить 8,4 млн. гривень, а саме на поліпшення інфраструктури, яка дуже важлива для нашого міста та району :

- капітальний ремонт утеплення фасаду будівлі Районного будинку культури за адресою: м. Богодухів, пл. Соборності, 1 Богодухівського району Харківської області - 3000,00 тис.грн.;

- капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих заходів в поліклінічному відділенні комунальної установи охорони здоров’я Богодухівська центральна районна лікарня за адресою: Харківська область, Богодухівський район, м. Богодухів, вул. Чернієнка, 13 - 2000,00 тис.грн.;

- капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих заходів по заміні вікон в хірургічному корпусі Комунальної установи охорони здоров'я Богодухівської центральної районної лікарні за адресою: Харківська область, Богодухівський район, м. Богодухів, вул. Комарова, 3 2397,3 тис.грн.;

- співфінансування реконструкція мереж зовнішнього освітлення вул. Монастирська, вул. Українська, вул. Віталія Сахна, вул. Привокзальна Слобідка, вул. Лозівська, пров. Лозівський м. Богодухова Харківської області - 401,99 тис.грн.

За надану підтримку з обласного бюджету ми вдячні, насамперед, голові Харківської обласної адміністрації Світличній Ю.О. та депутатам Харківській обласній ради.

Богодухівська районна рада разом з головою Богодухівської РДА Шаровим В.А. і в подальшому постійно займаються питаннями покращення послуг населенню, які надаються комунальними закладами. На найближчий період заплановано продовжити покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, освіти, культури та інших. В тому числі провести ремонт будівлі центральної районної лікарні, побудувати спортивний комплекс у складі льодової арени та басейну, новий дитячий садок на 160 місць.

Святкування Дня міста в цьому році як ніколи об’єднує людей, бо наша громада єдина у своєму стремлінні жити в розвинутому, європейському місті, місті щасливого дитинства, прогресивної молоді, у місті яскравих перспектив. Якщо кожен буде втілювати свою мету в життя, інвестувати свій творчий, професійний потенціал в майбутнє свого міста, всі разом ми обов’язково досягнемо мети – прогресивний Богодухів для щасливих людей!

Зі святом вас, дорогі земляки, з Днем міста Богодухова! Нехай у кожній домівці панують мир і спокій, збуваються всі заповітні мрії та сподівання. Хай наше Місто завжди розвивається, а серед його жителів панують спільна злагода, взаємна повага та щира довіра.

Голова Богодухівської районної ради Сергій Панов

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.