Арт-фестиваль «Культурний Хакатон» проходить на базі Шарівського палацу

24.06.2018

23 червня голова районної ради Сергій Панов відвідав арт-фестиваль «Культурний Хакатон», де на базі Шарівського палацу зібралося чимало поважних гостей зокрема: голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та інші.

Сергій Панов разом із керівниками області та іншими гостями ознайомився з розташованою в замку виставкою сучасного плакату, переглянув «Святковий бал» та взяв участь у презентації QR-коду Шарівської садиби, який розміщено на інформаційній дошці комплексу, сканування якого є посиланням на веб-портал, де на різних мовах розміщено розширену інформацію про історію та архітектуру палацу, його парковий комплекс та найцікавіші локації.

Під час фестивалю керівники області наголошували, що вони роблять все збереження культурної спадщини на Харківщині. Зокрема, на останній сесії Харківської обласної ради ухвалено Програму збереження архітектурної спадщини, з обласного бюджету вже виділені кошти для проведення першочергових заходів з реконструкції. Залучено до відновлення садиби іноземних партнерів, українсько-німецьку компанія «BASF».

Також Юлія Світлична зауважила, що проект «Культурний ХАКАТОН» покликаний не просто привернути увагу до Шарівської садиби, а й генерувати нові ідеї, які дозволять створити з парку унікальну локацію для проведення культурних подій та мистецьких перфомансів, а саме планується втілення в життя проектів, напрацьованих громадськістю та експертами в рамках фестивалю.

Протягом дня для гостей фестивалю відбулися різноманітні пленери, майстер класи з ленд-арту, кераміки, дизайну, живопису для дорослих та дітей. На території садиби працював дитячий розважальний майданчик, проходили історичні квести. Екскурсоводи-волонтери проводили цікаві екскурсії.

Наприкінці дня відбулися виступи оркестру ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка, групи «ША ПОПОВА СЕКСТЕТ», фіналістки «Х-фактору» Вети Козакової та діджей сет від dj MAWRICK.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.