23 листопада – День пам’яті жертв голодоморів

23.11.2019

Шановні жителі району!

В четверту суботу листопада Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами голодомору, який  назавжди увійшов в нашу історію як велика трагедія.

Це безпрецедентний злочин у світовій історії – мільйони загиблих, десятки мільйонів ненароджених, понівечені людські долі, виснажена душа українського народу.

Ще й до сьогодні спогад про страшний голод в Україні – незагоєна рана, невичерпаний біль, непрощений злочин. Це наша історична пам'ять. Страшна, але потрібна нам для того, щоб не повторити більше жахливих помилок, що коштували життя цілим поколінням.

Сумні спогади про голодні лихоліття тих років щемливо торкаються сердець кожного з нас. Тож звертаюся до всіх жителів Богодухівщини: у вікнах своїх будинків у пам’ять про померлих від голодоморів 23 листопада о 16.00 запаліть свічки. Хай думка про всіх невинно знищених згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу зберегти Україну заради життя наступних поколінь!

Нехай найвищим пам’ятником мільйонам жертв України буде світлий храм нашої душі, сповненої скорботи та молитвою за їх упокоєння!

Вічна пам’ять невинним жертвам голодомору!

З повагою.
Голова районної ради                                                                                Сергій Панов