206-та річниця з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

10.03.2020

Сьогодні, 10 березня, відбулося вшанування 206-ї річниці від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка та 159-ті роковини смерті.

Біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, для вшанування такої величної, історичної особи зібралися: заступник голови районної ради Роман Ярошенко, перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Зирянова, представники організацій, установ, підприємств та учні загальноосвітніх закладів.

Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові.

Вся творчість Тараса Шевченка пронизана гарячою любов’ю до рідного краю. Його думи та полум’яне слово відображали прагнення трудового люду до кращої долі. Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя слова. Тому навіть через віки не мліє, а прибуває джерело людської шани та поваги до нього.

Тож нехай пророче поетове слово об’єднає всіх українців, незалежно від їх поглядів та переконань, задля щасливого, мирного майбутнього України!