15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2019

Шановні воїни-інтернаціоналісти та жителі міста і району!

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого виповнюється 30 річниця з того часу, коли у 1989 році останній БТР розвідувального батальйону 201-ї дивізії перетнув афгансько-радянський кордон поблизу міста Термезу.

Тридцять років назад для тисяч наших співвітчизників – тих, хто ніс військову службу за межами своєї Батьківщини, виконуючи інтернаціональний обов’язок, закінчилась довга десятилітня війна.

До мирного життя повернулися не за роками змужнілі й посивілі чоловіки, брати, сини, онуки, яких з нетерпінням чекали родини.

Вдалі від своєї землі, воїни, серед яких було немало наших земляків, проявили мужність і самовідданість.

Вірні високим ідеалам, сильні духом люди, воїни-інтернаціоналісти і сьогодні демонструють прихильність добру і справедливості, принципову життєву позицію, підтримку злагоди і стабільності у суспільстві, є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню.

З кожним днем ми все віддаляємось від вогненних років афганської війни. Але час не владний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували і юнаки Богодухівщини, волею долі одягнені в «афганки».

У глибокій скорботі схиляємо голови перед світлою пам’яттю Віталія Сахна, Василя Змієвського та Володимира Трохимчука, які відійшли у вічність, до кінця виконавши свій військовий обов’язок, перед Павлом Шевченком, який покинув цей світ уже вдома.

А всім, хто пройшов через горнила жорстоких воєн, бажаємо міцного здоров’я, сили духу, родинного щастя та благополуччя.

Нехай довгим та щасливим буде ваш життєвий шлях.

З повагою.
Голова районної ради                                                                                Сергій Панов