12 червня відбулося засідання LVI позачергової сесії Богодухівської районної ради VII скликання

12.06.2020

Основною метою засідання було обговорення звернення депутатів Богодухівської районної ради до Президента України, голови Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, народного депутата України по виборчому округу № 180 Красова О.І., Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад та територій України, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради щодо утворення одного із укрупнених районів Харківської області з центром в м. Богодухові.

Очільники району та громадськість занепокоєні подальшою долею нашого міста та району, адже за останніми новинами центром укрупненого району являється не м. Богодухів, як раніше було вказано в проєкті постанови Верховної Ради України, а м. Люботин, що переш за все є порушенням Методичних рекомендацій. Окрім того м. Богодухів має всю необхідну інфраструктуру: географічне положення, державні установи, навчальні заклади, підприємства, залізничне сполучення та інші пріоритетні бази, що роблять його без конкурентним претендентом на статус центру укрупненого району.

Після тривалого обговорення районна рада одноголосно вирішила схвалити текст звернення депутатів Богодухівської районної ради до Президента України, голови Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, народного депутата України по виборчому округу № 180 Красова О.І., Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад та територій України, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради щодо утворення одного із укрупнених районів Харківської області з центром в м. Богодухові та створити ініціативну групу щодо сприяння вирішення даного питання.

Також рада затвердила в новій редакції:

- Статут КЗ Богодухівської районної ради «Районний будинок культури»;

- Статут КЗ Богодухівської районної ради «Богодухівська централізована бібліотечна система»;

- Статут КЗ Богодухівської районної ради «Районний краєзнавчий музей»;

- Статут КПСМНЗ «Богодухівська дитяча музична школа імені В.Т. Борисова»;

- Статут КЗ Богодухівської районної ради «Дитячо-юнацька спортивна школа».

До спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міста Богодухівського району було прийнято автомобіль Renault DUSTER із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області для КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги».