06 березня 2019 року відбулося пленарне засідання XL позачергової сесії районної ради VII скликання

06.03.2019

Рада розглянула 18 питань порядку денного.

Районна рада заслухала звіт голови Богодухівської районної державної адміністрації Володимира Шарова з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку Богодухівського району й делегованих районною радою повноважень за 2018 рік, звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку Богодухівського району на 2018 рік та схвалили роботу Богодухівської райдержадміністрації.

Також заслухали звіт про роботу комунального підприємства «Господар» за 2018 рік в якому детально було описано всю діяльність за минулий рік та прийняли його до відома.

Депутати розглянули та затвердили такі програми:

- Програма економічного і соціального розвитку Богодухівського району на 2019 рік;

- зміни до комплексної Програми соціального захисту населення Богодухівського району на 2016 – 2020 роки;

- внесли зміни до Цільової соціальної програми «Молодь України» у Богодухівському районі Харківської області на 2016 – 2020 роки.

Обговорили та прийняли рішення з питань:

- «Про деякі питання щодо надання фінансової підтримки інститутам громадянського суспільства соціального спрямування»;

- «Про затвердження Порядку відшкодування компенсації за проїзд автомобільним транспортом на міжміських маршрутах загального користування громадянам пільгових категорій за рахунок коштів районного бюджету у Богодухівському районі на 2019 – 2020 роки»;

- «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в районному бюджеті для надання допомоги пов’язаної з похованням померлих (загиблих) громадян, на яких розповсюджуються пільги відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Депутати за результатами конкурсного відбору призначили Опришко В.Л. на посаду директора Крисинського НВК, за контрактом.

Також рада прийняла рішення про проведення конкурсного відбору на посаду директора САЗОНО-БАЛАНІВСЬКОЇ ШКОЛИ І-ІІ СТУПЕНІВ БОГОДУХІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ в зв’язку з завершенням контракту діючого директора.

Велика кількість громадян звертаються за матеріальною допомогою, тому всі звернення які потребували розгляду радою були вирішені позитивно.

Одним з головних питань було внесення змін до рішення районної ради від 21 грудня 2018 року № 821-VII «Про районний бюджет на 2019 рік». Рада детально обговорила всі заплановані витрати та за пропозицією головного лікаря Грищенка М.І. внесла доповнення щодо закупівлі безоплатних ліків інсулінозалежним хворим.