Пленарне засідання ХХХІІІ сесії районної ради

05.09.2018

05 вересня депутати Богодухівської районної ради зібралися на пленарне засідання ХХХІІІ сесії районної ради VІІ скликання.

Розпочали засідання з активного обговорення питання «Про припинення діяльності Максимівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Богодухівської районної ради Харківської області шляхом її ліквідації». Незважаючи на переконливі аргументи начальника відділу освіти райдержадміністрації Ірини Повойко стосовно недоцільності подальшого існування навчального закладу по причині повної відсутності учнів і вчителів та заклики керівництва району щодо раціонального використання місцевого бюджету, думки депутатів розділилися. В підсумку лише декілька голосів не вистачило для прийняття цього рішення.

Наступними були розглянуті та прийняті рішення про надання дозволів на передачу в оренду комунального майна.

Депутати також своїм рішенням внесли зміни:

- до Програми економічного і соціального розвитку Богодухівського району на 2018 рік;

- до рішення районної ради від 22.12.2017 р № 578 – VІІ «Про районний бюджет на 2018 рік» та додатків до нього.

За проханням начальника відділу освіти Ірини Повойко їй було надане слово. Ірина Олександрівна звернулась до депутатів з роз’ясненнями щодо наслідків не прийняття рішення «Про припинення діяльності Максимівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Богодухівської районної ради Харківської області шляхом її ліквідації». З метою запобігання порушення чинного законодавства України вона закликала депутатів повторно включити це питання в порядок денний сесії.

Районна рада прийняла рішення про включила в порядок денний сесії питання «Про припинення діяльності Максимівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Богодухівської районної ради Харківської області шляхом її ліквідації» та оголосила перерву в роботі сесії на декілька днів для доопрацювання даного питання.