Звіт УАРОР за 2022 рік: співпраця з органами держвлади, міжнародними організаціями, робота з НПА, діяльність Координаційного центру та інше (+ДОКУМЕНТ)

01.02.2023

Українська асоціація районних та обласних рад підготувала Звіт про діяльність за 2022 рік.

У документі висвітлена робота щодо опрацювання нормативно-правових актів, взаємодії з органами державної влади, науковими установами та міжнародними організаціями, підготовлених та надісланих позиційних звернень, навчальних заходів, а також діяльності Координаційного центру УАРОР з питань тероборони.

Так, у 2022 році УАРОР надала пропозиції, зауваження чи підтримку до 67 нормативно-правових актів, що були надіслані на розгляд органами Верховної Ради України та центральними органами виконавчої влади. Мова йде про закони, постанови, накази та розпорядження.

УАРОР продовжила взаємодію з органами державної влади, у тому числі, взявши участь у 44 засіданнях різноманітних тематичних робочих груп.

Також у Звіті йдеться, що за минулий рік УАРОР підготувала 26 позиційних звернень. Такі документи стосувалися, для прикладу, фінансової спроможності районних та обласних рад, їхніх повноважень чи питань, що стосуються наслідків російської терористичної війни.

УАРОР продовжила й міжнародну діяльність у напрямку відновлення України, підтримки децентралізації та надання допомоги України, зокрема з такими організаціями як, Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи, Конференцією регіональних і місцевих рад Східного партнерства (CORLEAP) та Комітетом регіонів ЄС (CoR).

Крім того УАРОР відзвітувалась про діяльність Координаційного центру з питань територіальної оборони, зокрема висвітливши діяльність гуманітарного, духовного, процесуального та екологічного штабів.

Ознайомитись зі Звітом можна натиснувши СЮДИ.