Заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2021

15 лютого, з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ої річниці виведення військ з Афганістану, в місті Богодухові біля пам’ятника загиблим воїнам-афганцям, відбулося покладання квітів та хвилиною мовчання вшанували тих, кого забрала ця страшна війна, тих, хто так і не повернувся до рідної домівки.

У заході взяли участь: голова Богодухівської районної ради Юрій Яцина, заступник голови районної ради Руслан Світличний, міський голова Володимир Бєлий, представники підприємств, установ, організацій, громадськості та ветерани бойових дій в Афганістані.

Глибоко шануючи відданість, сміливість та відвагу воїнів-інтернаціоналістів, голова районної ради Юрій Яцина висловив слова вдячності за величезний військово-патріотичний подвиг усіх учасників бойових дій, побажавши їхнім сім’ям здоров’я, добробуту, миру та спокою в родинах.

За дорученням голови обласної спілки ветеранів Афганістану почесними грамотами було нагороджено Анатолія Бондаря, Олександра Мірошніченка, Віктора Тризну, Віктора Гавриша та Андрія Рижонкова.

Окрім того, всі присутні відвідали музей присвячений «Воїнам-інтернаціоналістам», який знаходиться у КЗ «Богодухівський центр дитячої та юнацької творчості . Юрій Яцина, від імені всіх присутніх, залишив пам’ятний запис у музейній книзі висловивши слова вітання та вдячності за кропітку працю в збереженні військово-історичних пам’яток та патріотичне виховання прийдешнього молодого покоління.

У кожному експонаті відчувається неймовірний сум та печаль, що відлунюється в серця матерів, які так і не діждалися своїх синів додому.

Слава відважним героям та вічна шана!