Районна рада взяла участь в онлайн-семінарі

28.01.2021

28 січня Асоціацією органів місцевого самоврядування, у співпраці з Харківською обласною радою, було проведено семінар-практикум з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності у новоутворених громадах та районних радах, а також практичних питань земельних відносин, оренди та суборенди землі.

Голові Богодухівської районної ради Юрію Яцині було надано слово для виступу, як керівнику ради, яка вклалася в терміни та успішно провела передачу майна спільної власності територіальних громад.

Юрій Яцина, привітавши присутніх на семінарі з державними святами, акцентував на тому, що вперше за всю історію державотворення і реорганізації влади довелося працювати у надзвичайно шаленому темпі.

У стислі терміни у Богодухівському районі районною радою, спільно з міськими, селищними радами, до 01 січня поточного року було забезпечено передачу до комунальної власності територіальних громад 229 об’єктів спільної власності територіальних громад району, що складає 99% від їх загальної кількості.

Невід’ємною запорукою успішної реалізації цих процесів стало проведення низки спільних робочих нарад керівників та фахівців районної, міських, селищних рад, райдержадміністрацій, керівників, бухгалтерів бюджетних установ та глибоке розуміння відповідальності й ефективна співпраця з міськими, селищними головами, депутатами рад, посадовцями райдержадміністрації.

Окрім того, Богодухівська районна рада, скориставшись законним правом і виключними повноваженнями районних рад, залишила у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Богодухівського району адміністративну будівлю районної ради та 3 комунальних підприємства.

Голова районної ради висловив переконання, що саме районні ради на сучасному етапі державотворчих реформаційно-трансформаційних процесів є урівноважувачами спільних інтересів територіальних громад, дієвими посередниками між базовим і регіональним рівнем самоврядування, майданчиком залучення інвестицій, проєктів районного значення та інформаційно-ресурсним, кадрово-методичним Центром інтеграції та координації державних і місцевих інтересів, розвитку і співробітництва всіх 5-ти дружніх територіальних громад району.