Привітання голови Богодухівської районної ради з Міжнародним Днем захисту дітей

01.06.2023

Щороку у перший день літа ми відзначаємо Міжнародний День захисту дітей – свято маленьких громадян нашої країни. Адже найбільша цінність, найдорожче багатство кожної країни і кожного народу – це діти. Слова вітання майбутньому нашої незалежної держави від всіх депутатів районної ради та виконавчого апарату.

Діти - наше майбутнє, а значить – майбутнє України. Тому у цей день хочу подякувати усім, хто щоденно віддає свої сили вихованню дітей – батькам, працівникам освіти, медицини, соціальної сфери. Особлива вдячність людям, які піклуються про дітей-інвалідів та дітей, які залишилися без батьківського піклування.

Дитинство – найпрекрасніша мить нашого життя, це – пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішка дитини. Піклування про щасливе майбутнє дітей - головний обов'язок батьків, суспільства та держави. Саме для цього всі ми живемо та працюємо.

Проте сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. У цю святкову мить люди мають замислитися, чи все зроблено для того, щоб кожна дитина нашої країни щомиті відчувала себе захищеною, потрібною, бажаною. Поруч з нами ще є діти, життя яких тільки-но починається, а вони вже зазнали весь тягар сімейного неблагополуччя, біль утрати найдорожчих людей − батьків.

Зараз маленькі українці особливо потребують уваги та турботи, адже саме вони відбудовуватимуть країну після нашої перемоги.

Наш головний обов’язок - виховати своїх дітей розумними, добрими, порядними, прищепити їм палку любов до знань, рідної Батьківщини, мови та культури. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань.

Нехай кожен із маленьких мешканців нашої землі буде здоровим і щасливим! Добра вам, мирного неба, безтурботного дитинства, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років життя у вільній квітучій Україні!

І саме задля цього наші захисники і захисниці сьогодні боронять рідну землю, щоб у вас, дорогі діти, завжди були сонячні ранки без сирен та страху, безтурботне дитинство, яскраві і неповторні враження, гарні друзі, світле майбутнє і мирне небо над головою!

Голова Богодухівської районної ради
Юрій ЯЦИНА