Парламент не підтримав законопроект про службу в органах місцевого самоврядування, над яким рік працювало НАДС

02.09.2022

30 серпня у Верховній Раді України не вистачило лише трьох голосів, щоб проголосувати у першому читанні за законопроект «Про службу в органах місцевого самоврядування» №6504.

Про це повідомив Віталій Безгін, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Лідером в підготовці законопроекту, якого давно потребує місцеве самоврядування, було Національне агентство України з питань державної служби (НАДС). Агентство працювало над документом близько року. До роботи були залучені урядовці, народні депутати, представники асоціацій органів місцевого самоврядування, міжнародні експерти.

Цього місяця в цілому позитивний висновок до законопроекту надала і Рада Європи. На думку міжнародних партнерів, цей законопроєкт був важливим кроком на шляху до гармонізації положень державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, його прийняття покращило б поточну ситуацію. Проте фахівці звертали увагу і на деякі проблемні аспекти, які можна було врегулювати до другого читання.

Нагадаємо, портал «Децентралізація» підготував інфографіку про основні положення законопроекту № 6504: