На Богодухівщині розпочинається підготовка до відзначення 35-х роковин Чорнобильської трагедії

12.03.2021

Минає вже 35 рік з дня аварії, яка стала наймасштабнішою екологічною катастрофою ХХ сторіччя. Вона залишила незагоєну рану у серці України, забравши безліч людських життів та залишивши за собою покалічені долі та зруйновані землі. Головне – щоб пам’ять про цю страшну подію не вщухла в серцях людей, щоб ті, хто заплатив власним здоров’ям та життям за чиюсь недбалість були гідно вшановані та отримали від держави все належне їм по праву.

12 березня відбулася нарада за участі голови районної ради Юрія Яцини, голови районної державної адміністрації Анатолія Рисцова та заступника Богодухівського міського голови Михайла Коноза присвячена відзначенню 26 квітня 2021 року 35-х роковин Чорнобильської трагедії. До залу були запрошені ліквідатори – представники усіх громад укрупненого району, члени громадських організацій, вдови ліквідаторів та представники громадськості.

З метою вирішення нагальних проблем ліквідаторів та їх сімей на нараді були обговорені найгостріші питання. Найбільш болючими для людей постають питання охорони здоров’я та пенсійного забезпечення. Хвилює людей також робота Харківського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення, куди постійно приходиться звертатися за допомогою хворим.

На нараді акцентували увагу на потребі ліквідаторів у безоплатному придбанні лікарських засобів, звернули увагу на необхідність удосконалення роботи Управління соціального захисту населення райдержадміністрації в нових умовах реорганізації та укрупнення районів шляхом покращення комунікацій з громадянами.

Одним із важливих питань, піднятих на нараді, було питання надання допомоги вдовам ліквідаторів, що не мають підтвердженого статусу вдови ліквідатора ЧАЕС та допомога особам, які були відряджені для ліквідації наслідків аварії з підприємств та установ району.

Також присутні обговорили хід реорганізації Богодухівської громадської організації «Союз Чорнобиль Богодухівщини» в межах нового укрупненого району та намітили основні заходи відзначання 35-х роковин Чорнобильської трагедії на Богодухівщині.