Богодухівський дитячий будинок-інтернат відремонтують коштом обласного бюджету

11.03.2021

У ході пленарного засідання IV сесії VIII скликання депутати прийняли рішення виділити з обласного бюджету майже 2,5 мільйони гривень на ремонт системи опалення, водопровідної мережі та башти артезіанської свердловини Богодухівського дитячого будинку-інтернату.

Голова Харківської обласної ради Артур Товмасян відвідав заклад під час робочої поїздки на Богодухівщину. На зустрічі з працівниками інтернату ознайомився з проблемними питаннями дитячого будинку і пообіцяв знайти можливість їх вирішити.

«В цьому закладі доглядають за дітьми та молодими людьми, які потребують особливої уваги. З ними працюють справжні професіонали. Обласна рада не може стояти осторонь будь-яких проблемних питань. Ми працюємо задля того, щоб покращити рівень життя жителів Харківщини», - сказав Артур Товмасян.

У Дитячому будинку-інтернаті знаходяться діти з інвалідністю віком від 4 до 18 років та особи з інвалідністю до 35 років з порушеннями фізичного, інтелектуального розвитку та психічними розладами, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду та медичної допомоги.

В інтернаті проживає 133 вихованці, з яких 33 діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. У відділенні паліативного догляду 40 вихованців та підопічних.

Джерело: Харківська обласна рада